Internationellt språkcafé

Vi har trevliga politiska samtal, där vi utifrån kvällens tema för gemensamma diskussioner som efterhand kan övergå till ett samtal om vad som hänt den senaste veckan. Gästen inleder i 30 till 40 minuter, deltagare översätter vid behov. Kvällens gäst är

Björn Abelson, som är valledare för Socialdemokraterna i Lund. Den 9 juni är det val till Europaparlamentet och under hela våren 2024 har Socialdemokraterna varit ute och diskuterat varför det är viktigt att rösta i EU valet.

Viktiga frågor för Socialdemokraterna i EU valet är att skapa fler arbetstillfällen, klimat och miljöfrågor, säkerhet, kampen mot Terror och gängkriminalitet och ekonomiska frågor. Socialdemokraterna vill öka samarbetet i Europa för att skapa en gemensam säkerhet och undvika krig och konflikter. EU bör ha ett mer intensivt klimat och miljöarbete för att vi ska rädda vårt klimat, vår livsmiljö, natur och livsmedelsförsörjning för framtiden. EU måste ha ett starkare ekonomiskt samarbete, för att öka välståndet och stabiliteten inom EU och säkra arbetstillfällen och bra löner och förutsättningar för anställda.

Vi kommer att diskutera vad som är viktigt i EU valet. Du kommer att kunna ställa frågor och diskutera hur och om EU fungerar.

Öppet för alla intresserade!

Plats: Socialdemokraterna, Västra stationstorget 11, Lund

Arrangörer: Socialdemokraterna i Lund, ABF MittSkåne

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Partilokalen, Västra stationstorget 11