Internationellt språkcafé

Vi har trevliga politiska samtal, där vi utifrån kvällens tema för gemensamma diskussioner som efterhand kan övergå till ett samtal om vad som hänt den senaste veckan. Gästen inleder i 30 till 40 minuter, deltagare översätter vid behov. Kvällens gäst är

Morgan Johansson, som är Socialdemokraternas riksdagsledamot från Lund. Under åren 2014 till 2022 var Morgan justitieminister och åren 2014 till 2017 var Morgan även migrationsminister. Morgan sitter idag med i försvarsberedningen för Socialdemokraterna, försvarsberedningen diskuterar frågor kring Sveriges säkerhets- och försvarspolitik mellan riksdagens partier och regeringen.

Det kommer att finnas många intressanta frågor att diskutera under kvällen, som hur ser vi på det svenska försvaret, säkerhetsläget i vårt närområde och i Europa. Vad tycker Socialdemokraterna och Morgan om regeringens olika utspel i försvarspolitiken och framtida risk för nya krig i Europa och vårt närområde?

Morgan är även utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna och är vice ordförande i riksdagens utrikesutskott. Hur ska Sverige agera i förhållande till andra länder? Hur ser Socialdemokraterna på förhållandet till länder som Turkiet eller Afghanistan?

Välkommen att lyssna, fråga och diskutera!

Öppet för alla intresserade!

Plats: Socialdemokraterna, Västra stationstorget 11, Lund

Arrangörer: Socialdemokraterna i Lund, ABF MittSkåne

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Partilokalen, Västra stationstorget 11