Internationellt språkcafé

Vi har trevliga politiska samtal, där vi utifrån kvällens tema för gemensamma diskussioner som efterhand kan övergå till ett samtal om vad som hänt den senaste veckan. Gästen inleder i 30 till 40 minuter, deltagare översätter vid behov. Kvällens gäst är Adrian Magnusson, som är socialdemokratisk riksdagsledamot från Ystad. Adrian är 29 år gammal, en av våra yngre riksdagsledamöter som samtidigt är mycket aktiv i Sveriges riksdag.

 

Senast har Adrian frågat ansvarig minister om hur trafikkaoset efter snöstormen på motorvägen E22 i Skåne efter nyår ska kunna undvikas i framtiden. Adrian har agerat för att förbättra arbetsmiljön för matbud och andra som har otrygga och svåra arbeten. Elevdemokrati i våra skolor, bostadssituationen för unga och studenter, att få tillstånd vindkraft utanför den skånska kusten, att utbilda fler för de jobb som behövs ibland annat vindkraftsparkerna är några av de frågor som Adrian arbetat med under hösten 2023.

Att få rättvisare elpriser i södra Sverige, att förbjuda vinster i välfärden och att minska den psykiska ohälsan bland unga är några av de frågor som Adrian varit med och lyfta i motioner till riksdagen för Socialdemokraterna.

Vi kommer att diskutera: Vad gör en riksdagsledamot? Hur är det att arbeta i riksdagen? Och alla de frågor ni vill lyfta till Adrian när han kommer på besök.

Öppet för alla intresserade!

Plats: Socialdemokraterna, Västra stationstorget 11, Lund

Arrangörer: Socialdemokraterna i Lund, ABF MittSkåne

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Partilokalen, Västra stationstorget 11