Internationellt språkcafé

Vi har trevliga politiska samtal, där vi utifrån kvällens tema för gemensamma diskussioner som efterhand kan övergå till ett samtal om vad som hänt den senaste veckan. Gästen inleder i 30 till 40 minuter, deltagare översätter vid behov. Kvällens gäst är Margita Malmros, som är arbetsförmedlare på arbetsförmedlingen i Malmö och socialdemokrat.

 

Arbetsförmedlingen har i uppdrag att hjälpa arbetsmarknaden i Sverige att fungera bättre. En av arbetsförmedlingens uppgifter är att ge stöd till de som har svårt att få jobb så att de enklare kan komma in och arbeta.

Arbetsförmedlingen ska ge nyanlända rätt förutsättningar för att så snabbt som möjligt lära sig svenska, få jobb och klara sin egen försörjning. En viktig del är att se till att de som behöver får rätt utbildning så att det går att få arbete.

Frågor vi kommer att diskutera under kvällen är: Hur fungerar arbetsförmedlingen? Vad ska jag tänka på för att enklare kunna få ett arbete? Hur kan arbetsförmedlingen hjälpa till? Fungerar arbetsförmedlingen tillräckligt bra?

Det kommer att finnas mycket intressant att diskutera välkomna och förbered er gärna med frågor och synpunkter.

Öppet för alla intresserade!

Plats: Socialdemokraterna, Västra stationstorget 11, Lund

Arrangörer: Socialdemokraterna i Lund, ABF MittSkåne

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Partilokalen, Västra stationstorget 11