Gå till innehåll

Västernorrland kan bättre

Drivkraft Västernorrland – Socialdemokraternas program för 2022-2026

Här finns vårt program Drivkraft Västernorrland Socialdemokraternas program 2022 till 2026 Länk till annan webbplats.

Socialdemokraternas program Drivkraft Västernorrland för 2022-2026 finns här i PDF fil: Drivkraft Västernorrland Socialdemokraternas program 2022 till 2026 Länk till annan webbplats.

Lönesatsning klubbad – nu måste tempot höjas för att få ordning på arbetsplatserna 220412

Idag har regionstyrelsen i Region Västernorrland fattat beslut om 50 miljoner kronor till extra löneökningar efter ett förslag från Socialdemokraterna. Fördelningen av pengarna till höjda löner sker i förhandling tillsammans med de fackliga organisationerna. Det här är ett av flera förslag som förväntas bidra till en mer stabil bemanning och fler öppna vårdplatser. Pressinformation 220412 Länk till annan webbplats.

Personalen är vårdens viktigaste resurs – därför är den politiska uppslutningen viktig

220412 Debatt efter att regionstyrelsen beslutat om extra lönesatsning mm. Personalen är vårdens viktigaste resurs och därför måste vi göra allt för att försäkra att alla som arbetar i region Västernorrland trivs i sitt arbete. Personalen är vårdens viktigaste resurs – därför är den politiska uppslutningen viktig Länk till annan webbplats.

Krav på statliga insatser för att bemanningsföretagen inte ska dränera vården på pengar

Söndag den 3 april. Socialdemokraterna kräver statliga insatser för att staten måste ta sitt ansvar när det gäller bemanningsföretagen.

– Staten måste på allvar ta tag i bemanningsföretagens dränering av pengar från vården. Bemanningsföretagen är en gökunge som undergräver våra möjligheter att ge en god hälso- och sjukvård säger Glenn Nordlund, Socialdemokraternas 1a namn på regionlistan och ordförande i regionstyrelsen.

Pressinformation 220403 Länk till annan webbplats.

Socialdemokraternas förslag på åtgärder för personalen – här och nu

Tisdag den 29 mars presenterade Socialdemokraterna i Västernorrland förslag för situationen med personal och bemanning inom vården. Förslag att genomföra här och nu

– Nu presenterar vi förslag på åtgärder för att kunna klara både den akuta situationen och den framtida bemanningen. Syftet är att ge medarbetarna inom vården kontroll över sin vardag och rimliga förutsättningar att fortsätta göra goda insatser för våra invånare, säger Glenn Nordlund, ordförande i regionstyrelsen och första namn för Socialdemokraterna inför höstens regionval.

Pressträff 220329 Socialdemokratiska åtgärder för personalsituationen inom vården Länk till annan webbplats.

220330 Hur Socialdemokraterna satsar på höjda löner för hela vårdlaget och fler händer i vården

Debatt text om hur Socialdemokraterna satsar på höjda löner och fler undersköterskor. Vi satsar på höjda löner för hela vårdlaget och 200 fler undersköterskor Länk till annan webbplats.