Region Stockholm kan bättre

SOCIALDEMOKRATERNA VILL: • Rusta Stockholms sjukhus och anställa mer
personal med bättre villkor, inga fler varsel
eller långa köer.
• Satsa mer pengar på vårdcentralerna och
bygg ut vården i hela länet.
• Stoppa utförsäljningar av vård. Kontrollen
över vem som får bedriva vård i regionen
ska skärpas, oseriösa aktörer ska stoppas.
• Säkerställa att skattepengar ska gå till vård,
inte skatteslöseri och gynnande av enskilda
intressen.
• Garantera en trygg förlossning för alla – en
barnmorska per födande

Denna text är hämtad ur vårt valmanifest!

Vårt län är landets rikaste. Här finns alla förutsättningar för att skapa en trygg vård med korta köer och en kollektivtrafik som det går att lita på. Tyvärr ser det inte ut så när Moderaterna och de blågröna partierna styr.


Våra skattepengar tycks försvinna till allt annat än vård och kollektivtrafik. Moderaterna gör miljardöverskott men sjukhusen har besparingskrav. Marknadsexperiment i välfärden leder till att mottagningar lägger ner där det inte är lönsamt och SL-korten har blivit dyrare utan att
vare sig bussarna eller pendeltågen blivit bättre. Rulltrappor står stilla. Det saknas kontroll, det är ingen ordning och reda.


Socialdemokraterna är övertygande om att vår region kan bättre. Vi vill ta tillbaka kontrollen över välfärden för att återigen bygga en region med framtidstro. Det gör vi genom att sätta välfärden först, med satsningar på sjukhusen, vårdcentralerna och vårdpersonalen. Istället för nya marknadsexperiment, skyhöga konsultnotor och jävsaffärer. Men också genom att investera i företagen, forskningen och människorna som bor här.
Vi ska framåt tillsammans. Alla ska känna framtidstro och kunna lita på att välfärden finns där när vi behöver den, oavsett vem du är eller var du än bor. Men då krävs ett historiskt maktskifte i Region Stockholm.


Ta tillbaka kontrollen över vården
Trots att vi bor i landets rikaste region har vi landets längsta väntetider på akuten. Vårdpersonalen går på knäna och vård lägger ner runt om i länet. Skattepengar tycks gå till allt annat än vård.

Detta är verkligheten när Moderaterna styr. Under lång tid har högern prioriterat marknadsexperiment och utförsäljningar av vår gemensamma välfärd. Sjukhusen har tvingats till nedskärningar och personalen har varken fått fler kollegor eller bättre villkor. Vården splittras upp och patienter med störst behov hamnar i kläm. Marknaden får styra istället för behoven.


Det är dags att ta tillbaka kontrollen. Då kan vi rusta våra sjukhus, ge vårdpersonalen fler kollegor med bättre villkor och bygga ut vårdcentralerna. Vården ska inte vara en marknad utan en trygghet för alla stockholmare den dag du behöver den. Var du än bor eller vem du än är.
För när du är som svagast ska samhället vara som starkast. Du ska lita på att välfärden finns där och att du får rätt vård i tid. Efter dina behov, inte efter hur lönsam du är eller storleken på din plånbok. Du som jobbar i vården ska få fler kollegor och bättre villkor. Det går att göra, om vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över sjukvården.