NYHET

Pressmeddelande: Socialdemokraterna i Västerbottens partidistriktskongress 2023

Socialdemokraterna i Västerbotten samlades för sin årliga distriktskongress under helgen 1-2 april på Medlefors folkhögskola i Skellefteå. Över 150 ombud från hela länet har under dagarna tillsammans behandlat de traditionsenliga årsmöteshandlingarna och behandlat över 30 motioner.

Isak From omvald
På lördagen valdes Isak From, Norsjö, om till ordförande för Socialdemokraterna i Västerbotten. Den årliga utmärkelsen Årets Ros delades ut till Kommunal Västerbotten för sitt fantastiska arbete för en Socialdemokratisk valseger under valrörelsen 2022.

Gäster
Peter Hultqvist, partistyrelsens gäst och tidigare försvarsminister, talade om vikten av samarbete i en orolig tid. Erik Bergqvist, västerbottning och norra Sveriges röst i europaparlamentet, berättade om europasamarbetet och det arbete som gjorts i parlamentet under mandatperioden. Utöver detta lämnades hälsningar från SSU, S-kvinnor, Medlefors folkhögskola och ABF.

Valanalys
Under söndagsförmiddagen hölls ett panelsamtal om den regionala valrörelsen. Panelen bestod av Linda Westerlind, ledarskribent på Västerbottens Folkblad, Johan Sjölander, Tankesmedjan Tiden, Anders Lidström, statsvetare och Björn Wiechel, som ingått i Socialdemokraternas nationella valanalysgrupp.

Uttalanden
Utifrån den samhällsomvandling som sker i norra Sverige antogs en motion om bostadsbyggande utifrån det stora behovet av utökade möjligheter att flytta till vår del av landet. Dessutom antogs tre uttalanden kopplade till samhällsomvandlingen, de utmaningar den medför och regeringens bristande handlingskraft för att möta behoven.

För ytterligare frågor kontakta
Isak From, distriktsordförande Socialdemokraterna i Västerbotten
070-108 81 42