EU-nyheter

 • Johan Danielsson besöker Alingsås lördagen den 1 juni!

  Bevakar du EU-valet? Då vet du säkert att Alingsås har en alldeles egen EU-kandidat i Anton César. Han är såklart på plats under aktiviteterna i Alingsås i morgon, lördagen den 1 juni. Missa heller inte att läsa artikeln om honom i Lokalpressen Alingsås. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • EU-valets viktiga(s)te frågor med Anton César

  ITrots en överväldigande positiv inställning till EU bland svenskar, med 68 procent stöd, konfronteras vi med ett lågt valdeltagande i EU-valen, vilket väcker frågor om EU:s relevans för den enskilda väljaren. I en tid präglad av osäkerhet och utmaningar, behöver man förstå betydelsen av det europeiska samarbetet och hur socialdemokraternas politik adresserar viktiga frågor som kriminalitet, arbetsvillkor, och klimatförändringar. En stark svensk representation i EU är avgörande för att bevaka och främja nationella och regionala intressen, särskilt för Västsverige.
 • Information om Europarlamentet

  Europaparlamentet är hjärtat av demokratin inom Europeiska unionen, direkt valt av medborgarna för att företräda deras intressen på den europeiska scenen. Med 705 ledamöter, som ökar till 720 efter valet 2024, spelar parlamentet en central roll i att besluta om nya lagar, EU:s budget och övervakningen av andra EU-institutioner. Dess ledamöter, inklusive 21 stycken från Sverige, arbetar över landsgränserna i partigrupper för att forma unionens framtid.
 • EU-fakta i korthet

  Europeiska Unionen står vid en viktig vändpunkt, där den möter globala utmaningar med innovation, solidaritet och en förnyad satsning på demokrati. Genom strategiska investeringar, skydd av medborgarnas rättigheter, och ett globalt ledarskap i miljö- och digitaliseringsfrågor, formar EU en ljusare framtid för alla dess medborgare.