NYHET

 Madelene Spinord Sementes (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, Socialdemokraterna Örebro kommun.

Ny beslysning i Öknaspåret och Hovstaspåret

Öknaspåret i Vivalla-Lundby och Hovstaspåret har fått nya, moderna markburna anläggningar med LED-belysning. Upprustningen är en del i arbetet med att byta ut belysningen i kommunens alla motionsspår.

Förra hösten började kommunen byta ut belysningsanläggningarna i Öknaspåret och Hovstaspåret. Nu har båda motionsspåren fått en ny, modern belysningsanläggning med markburen el och LED-armaturer.

– Det känns roligt att arbetet med belysningen äntligen är klart. Den nya belysningen är mer hållbar och klimatsmart. Arbetet är ett led i att göra våra spår tillgängligare och tryggare, säger Madelene Spinord Sementes (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Lillåspåret med anslutning till Venaspåret, Karlslundsspåret och Sanatoriespåret har redan fått nya belysningsanläggningar.

Arbetet med att byta ut belysningen i kommunens motionsspår görs av säkerhetsskäl, eftersom de gamla trästolpar som tidigare har hållit belysningskablarna uppe varit i mycket dåligt skick och riskerat att falla. I Markaspåret pågår fortfarande ett arbete med ny belysning. Där är spåret öppet, men för tillfället utan belysning.

Den gamla anläggningen har tagits ur bruk på grund av säkerhetsskäl. Skälet till att arbetet inte fortskrider i skrivande stund är för att man inväntar tillstånd till att fortsätta med arbetet. Vi hoppas att arbetet med att bygga en ny belysningsanläggning startar inom en snar framtid.