NYHET

Socialdemokraterna i Örebro söker ombudsman

Bild på socialdemokrater och i bakgrunden ett folkhav

Vill du vara med och stärka socialdemokratin för framtiden? Tycker du att det är roligt med ett omväxlande arbete med fokus på att utveckla människor, politik och organisation? Då är du välkommen att söka jobb som ombudsman i Örebro Arbetarekommun!

Socialdemokraterna i Örebro består av ca 40 föreningar, vi samverkar med våra sidoorganisationer och folkrörelsekamrater inom Örebro kommun. Expeditionen är centralt placerat i Örebro och delas med SSU och partidistriktet.
Nu söker vi dig som vill vara med och driva en fortsatt utveckling av socialdemokratin i Örebro samt medverka till valvinst, lokalt, regionalt och nationellt.

Som ombudsman har du ett särskilt ansvar i att bistå i såväl administration som löpande utveckling av organisationen. Tillsammans med styrelsen ansvarar du för medlemsutvecklingen, planering samt genomförande av kampanjer och samordning av vår interna verksamhet. Då du är medlemmarnas första kontaktperson behöver du ha god social kompetens och samarbetsförmåga. Du kommer att arbetsleda förtroendevalda och medlemmar inom organisationen.

Kvalifikationer

Arbetet som ombudsman kräver ett stort intresse för politik i allmänhet och att utveckla politiska organisationer i synnerhet. Vi förväntar oss därefter att du är medlem i Socialdemokraterna och vi tror att du har erfarenhet från partiarbete, fackföreningsrörelsen, idrottsrörelsen eller folkbildningen.

Krav:

 • Dokumenterad ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av personalansvar och arbetsledning
 • Erfarenhet av ekonomiskt ansvar och ekonomihantering
 • Lätt för att uttrycka sig i tal och skrift, både i svenska och engelska
 • God social kompetens och samarbetsförmåga
 • Kan följa direktiv såväl som ta egna initiativ
 • Kan hantera pressade situationer

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system
 • Deltagit aktivt i en valrörelse
 • Goda kontakter inom Örebro och Örebro län
 • Erfarenhet av liknande arbete

Vi tillämpar målstyrd arbetstid där kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Du har B-körkort och egen bil.

Om tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Du omfattas av kollektivavtal mellan Handelsanställdas förbund och Fremia.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 230915till e-post: carina.oskarsson@abf.se skriv ”Ansökan ombudsman” i ämnesraden. Intervjuer kommer göras löpande.


Kontakt

Carina Oskarsson, Ordförande för Socialdemokraterna i Örebro kommun,
telefon: 0707-225517

Facklig kontakt:

Petra Bergquist Ordförande Ombudsmannaföreningen, petra.bergquist@socialdemokraterna.se