Gå till innehåll

Nu är örebroarna välkomna att fiska i Svartån

Madelene Spinord Semenets (S), ordförande i Fritidsnämnden.

Den 13 juni släpper kommunen, tillsammans med Sportfiskarna i Örebro, i 200 kilo regnbåge vid laxtrappan i centrum. Välkomna ner och se när vi släpper ut fisken klockan 12 tisdagen den 13 juni.

- Örebro är en av Sveriges bästa friluftskommuner med möjligheter till en meningsfull fritid i hela kommunen. Det är glädjande att vi år efter år kan erbjuda fiske i stadsmiljö och vi vet att det är väldigt populärt och uppskattat av många, säger Madelene Spinord Semenets (S), ordförande i Fritidsnämnden.

Fiske är en aktivitet som vänder sig till en bred målgrupp och tilltalar många olika människor. Det är en aktivitet som passar dig oavsett vilken ålder du har, kön, etnicitet eller funktionsvariation. Ytterligare fördelar är att den är lättillgänglig och gratis.

Fiskeregler

Det är endast tillåtet att fiska med ett handredskap, det är förbjudet att fiska med nät och du får högst fånga tre laxartade fiskar per person och kalenderdygn. Det är inte heller tillåtet att fiska från broar, intill och i fisktrapporna eller från Södra och Norra Strandgatan samt Engelbrektsgatan. Du hittar samtliga fiskeregler på orebro.se/fiske Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.