EU-val 2024

Söndagen den 9 juni 2024 är det EU-val i Sverige. För att rösta ska du ha fyllt 18 år, vara medborgare i Sverige eller i ett EU-land och vara eller ha varit folkbokförd i Sverige. Det går att rösta i förtid, med bud eller från utlandet.

Förtidsrösta

Varför vänta till valdagen för att rösta? Från och med den 22 maj fram till 9 juni kan du förtidssrösta. Det enda du behöver ha med dig är legitimation och ditt röstkort, som skickas till din folkbokföringsadress. Läs mer om hur du förtidsröstar på Valmyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Rösta på valdagen

För att rösta på valdagen räcker det att du tar med din legitimation och det röstkort som skickas till din folkbokföringsadress. Din vallokal står på ditt röstkort. Om du inte kan rösta i din vallokal på valdagen, då kan du alltid rösta i en förtidsröstningslokal, från 22 maj och även på själva valdagen. Läs mer om hur du röstar på valdagen på Valmyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Rösta med bud

Det är även möjligt att rösta med bud. Läs hur du gör det på Valmyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Rösta från utlandet

Vill du brevrösta från utlandet får du skicka brevrösten tidigast den 25 april 2024. Du kan förtidsrösta från utlandet tidigast den 16 maj 2024. Läs mer om hur du utlandsröstar på Valmydighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Skriv under på att du röstar för ett Europa som håller ihop och på parlamentariker som alltid sätter Sverige främst.

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Vallokal