Kenneth Östberg

Kenneth Östberg

Hej,

Jag heter Kenneth Östberg och har just nu uppdraget som distriktsordförande i Västmanland. Jag är också ett av tre socialdemokratiska oppositionsråd i Region Västmanland. Jag har tidigare varit kommunalråd i Norberg, och innan jag fick möjligheten att bli politiker har jag arbetat inom socialtjänsten, som facklig ombudsman och varit deltidsbrandman.

Att få möjligheten att vara förtroendevald på heltid är fantastiskt. Visst är det tidvis långa dagar, med samtal med medborgare, diskussioner och kritik från politiska motståndare och grubblande kring hur vi kan göra saker bättre. Men det positiva med att vara politiker överväger alla dagar i veckan. Att få möjlighet att ägna mig åt politik på heltid var inget jag planerade och det är unik chans att påverka utvecklingen inom en rad områden som är viktiga för alla som bor i vårt län.

Jag växte upp tillsammans med min mamma i Norberg under vad som skulle kunna beskrivas som knappa förhållande. När jag minns min uppväxt är det i stort sett bara positiva minnen, och framför allt är min känsla att jag upplevde att jag hade samma möjligheter som alla andra att förverkliga mitt livs drömmar. Om det är något vi Socialdemokraterna ska vara stolta över så är det att vi byggt ett av världens mest jämlika samhällen, något vi ständigt måste slå vakt om, och finns det såklart också mycket kvar att göra.

Jag bor fortfarande i Norberg, tillsammans med Therese och min yngsta son Axel. Äldsta sonen Adam har flyttat och bor numera i en av grannkommunerna. Jag har också förmånen att vara farfar, något som ger andra perspektiv på vad som är viktigt i livet. Vid sidan om politiken är idrott och träning ett stort intresse. Jag har alltid varit en fotbollsfantast, och även om fotbollsskorna numera är lagda på hyllan så hejar jag gärna på som åskådare. Fotbollsträningarna är nu ersatta med mycket padel, löpträning och skidor.

Väldigt mycket i Sverige och Västmanland fungerar bra men vi har också bekymmer och utmaningar som vi behöver hantera. Hälso- och sjukvården i vårt län håller en hög medicinsk kvalité men det är för många som får vänta för länge på att operera till exempel sina knän eller höfter. Sverige är ett av världens mest jämställda och jämlika länder men ojämställdheten och ojämlikheten är fortfarande stor. Det finns mycket mer att göra. Vi ger oss inte. Köerna i sjukvården ska bort, kvinnor och män ska ha lika möjligheter och människors möjlighet att förverkliga sitt livs drömmar ska vara lika oavsett bakgrund och oberoende av var i Sverige eller Västmanland man bor. Politik gör skillnad.

Tillsammans kan vi göra vårt Västmanland bättre.

Du kan kontakta mig på: kenneth.ostberg@regionvastmanland.se