Karolina Myllergård

Karolina Myllergård


Hej!

 

Jag heter Karolina Myllergård och är 42 år och bor i Västerås. Jag är sedan valet ny som socialdemokratiskt oppositionsråd i Region Västmanland och tar mig an uppdraget med stort engagemang och tacksamhet över att få chansen att syssla med politik på heltid.

Jag har varit fritidspolitiker sedan 2014, då jag kom in i landstingsfullmäktige och gick med i partiet 2013 som en reaktion på en alltmer polariserad debatt, förenklade svar på komplexa samhällsproblem och brist på nyanser som jag upplevde fanns i samhällsklimatet. Jag är ett stort fan av gråskalor och nyanser samtidigt som jag har fast förankring i socialdemokratiska värderingar om jämlikhet och solidaritet.

Jag kommer ursprungligen från skogarna utanför Ludvika. Jag flyttade vid 19 års ålder till Västerås för att läsa på högskolan och blev kvar. Jag har en kandidatexamen inom beteendevetenskap och har jobbat inom socialtjänst, på Arbetsförmedlingen och som biståndshandläggare mot äldre/sjukhuset och inom LSS. Jag har alltså lång erfarenhet av myndighetsutövning och att möta människor i olika situationer i livet samt av att befinna mig i politiskt styrda organisationer. Det känns väldigt intressant och utmanande att nu befinna sig på ”andra sidan” och i rollen att påverka i vilken riktning vårt samhälle och dess organisationer ska röra sig! Även om det i nuläget sker i opposition.

I mitt arbetsliv har jag pendlat en del inom länet; jag har hunnit med att jobba i Norberg, Hallstahammar och Fagersta, förutom i Västerås. Jag har trivts väldigt bra med att jobba i mindre kommuner, kanske för att jag känner mig som hemma, och har också med mig perspektivet att hela länet behöver få förutsättningar för välfärd.

Jag bor med min make och två barn på 12 och 9 år och spenderar mycket av min fritid tillsammans med familjen. Mina alldeles egna intressen är dock trädgård och odling, där jag gillar att odla allt möjligt från tomater och bönor till pumpa och kål. Jag kan nog uppfattas som lite insnöad för familjen när jag kommer in och glatt meddelar att jag hittat massvis med tjusiga maskar i landet och att jorden mår fint. Jag gillar också att läsa skönlitteratur när jag hinner.

Jag har som oppositionsråd den regionala utvecklingen som specifikt intresseområde och detta inrymmer allt från infrastruktur, kollektivtrafik och digitalisering till välfärd, folkhälsa, kultur och folkbildning. Ett både brett och väldigt spännande område. Det är viktigt för mig att jobba för att ge västmanlänningarna tillgång till både god sjukvård och kollektivtrafik, till både bredband och kultur! Jag kommer också gärna och besöker verksamheter eller företag för att lära mig mer. Tillsammans kan vi göra vårt Västmanland bättre!