Årsmöte med sikte på framtiden

Med siktet inställt på fler medlemmar

Vänersborgs socialdemokratiska arbetarekommun har haft årsmöte. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar fick de som deltog i mötet också information om det visionsarbete som just nu pågår i föreningen.

Ett 40-tal medlemmar närvarade vid mötet. I ordförandeklubban höll Theresia Andersson.

Ur verksamhetsberättelsen för 2023 kunde bland annat utläsas att antalet utåtriktade aktiviteter varit många. Vi var på plats och informerade om vår politik vid bland annat Vårruset, Aqua blå, oktobermarknden, Barnens dag i Frändefors och Skördefesten i Brålanda.

Vidare har under det gångna årets genomförts en utbildning för samtliga förtroendevalda i både kommun och region. En valanalys av valet 2022 har gjorts, likaså har aktiviteter inför EU-valet planerats.

En verksamhetsplan för 2024 antogs. Ett av målen är att organisationen ska bli större, vi siktar på 280 medlemmar vid årets slut. Planen är också att fler medlemmar ska delta i både interna och utåtriktade aktiviteter.

Murat Solmaz och Jan Blomgren berättade för mötesdeltagarna om det visionsarbete som just nu pågår. Flera möten och diskussioner har hållits dit samtliga medlemmar varit inbjudna, allt för att arbetet ska bli så demokratiskt och representativt som möjligt. Någon gång under hösten 2024 ska ett första utkast presenteras.

Den nya styrelsen fick följande utseende: Joakim Sjöling, ordförande, Roland Stegeröd, kassör. Ledamöter i den nya styrelsen är Madelaine Karlsson, Ann-Marie Jonasson, Anders Gunn, Reidar Eriksson, Benny Augustsson, Jonathan Svensson, Dan Nyberg, Anneli Guilotte och Ann-Sofie Dolk Olsson. Ersättare i styrelsen är Marita Engqvist, Murat Solmaz, Öyvind Larsen, Benny Jonasson och Eva Andersen.