Nyheter

 • Träffa oss på Kyrkmarknaden

  Den 1–3 juli går Öjeby Kyrkmarknad av stapeln och givetvis är vi på plats för att samtala om hur vi vill utveckla vårt Piteå. Kom och träffa oss.
  Kyrkmarknad i Öjebyn första helgen i juli
 • Paltkalas och släpp av valprogram

  I samband med att vi presenterar vårt valprogram så bjuder vi in till paltkalas i Rosvik, för vad passar bättre än att presentera ett valprogram med lite valfläsk?

 • En meningsfull fritid i vår kommun

  Idag är det 100 dagar till valet och det är glädjande siffror för Socialdemokraterna att läsa i gårdagens stora opinionsundersökning. Idag släpper vi även första delen av vårt lokala handlingsprogram.

 • Tystnadskulturen måste bort

  Såhär kan det inte va! Att det råder en tystnadskultur i kommunen är nu tydligt. Om en tredjedel av arbetstagarna uttrycker detta så kan man konstatera att det är en skadlig kultur som man måste jobba bort.
  Claes Danell
 • Vi vill och vi kan ännu bättre när det kommer till lokal upphandling

  Mer lokalproducerat, mer ekologiskt och mindre matsvinn.
  Marita Björkman
 • Socialdemokraterna står för nystart

  I mina sociala medier ser jag inlägg från Moderaterna i Piteå. Texten lyder ”Vi har haft samma gamla socialdemokrater som styrt vår kommun i snart hundra år”. Jag har svårt att bli upptörd över det. Snarare blir jag stolt. Tänk att Socialdemokraterna haft väljarnas förtroende i Piteå Kommun så många år!

 • Vår nya ordförande är laddad för valrörelse!

  Hej! Mitt namn är Claes Danell och jag är nyvald ordförande för S i Piteå. Först och främst så vill jag tacka för förtroendet. Att bli vald till AK ordförande är i min bok det finaste uppdraget man kan ha och jag kommer att förvalta ert förtroende efter bästa förmåga. Jag skulle också vilja tacka Putte för två år av bra ledarskap som AKs ordförande. Han har gjort ett fantastiskt jobb att leda oss och ta organisationen genom nya utmaningar som den digitala omställningen under pandemin har ställt. Stort tack!
  Claes Danell, ordförande Piteå AK
 • Årsmöte med val(s)eger i sikte

  "Ett valår som detta betyder årsmötet så mycket mer än avspark för ett nytt verksamhetsår. Söndagens årsmöte blev därför både en gemensam och festlig kraftsamling och energikick inför det valarbete som nu stundar." Det sa avgående ordförande Patric Lundström, och pekade bland annat på årsmötets fastställande av valaktiviteter och beslut kring flera punkter i partiets lokala valprogram.
  Styrelsen för Piteå socialdemokratiska arbetarekommun
 • ”Vi socialdemokrater är feminister året om”

  I samband med Internationella Kvinnodagen 8 mars lyfts ofta frågor som rör jämställdhet. Det är förstås bra, men vi socialdemokrater brinner för jämställdhet alla dagar om året och i varje del av politiken. För jämställdhet är övergripande. Det skär igenom alla samhällets pusselbitar och är därför inte ett eget litet område, utan en fråga som täcker alla de andra.
  Kata och Helena
 • Listan till Kommunfullmäktige är fastställd

  Under söndagen fastställdes listan till Kommunfullmäktige av Socialdemokraterna i Piteå. Det är en stark laguppställning som är redo att möta Piteborna i valrörelsen. Det här är ett lag med både nya socialdemokratiska röster och erfarna företrädare som kommer jobba för en stärkt socialdemokratisk politik och utveckling i Piteå.
 • Sosseburken

  Sosseburken är till för att du ska kunna tycka till - om vad du vill! Lägg en "lapp i lådan"