• Hem
  • / Nyheter
  • / [2021-05-19] Socialdemokraterna kraftsamlar kring kulturen

Socialdemokraterna kraftsamlar kring kulturen

Lördagen 7 mars samlas socialdemokratiska kulturpolitiker från hela södra Sverige i Sölvesborg, för att kraftsamla kring den socialdemokratiska kulturpolitiken.

Kulturmöte Syd blir den första av flera nationella kulturträffar – ett initiativ av Socialdemokraterna i riksdagens kulturutskott och ABF. På dagordningen står bland annat seminarium, workshops och föreläsningar, med exempelvis författaren och samhällsdebattören Stina Oscarsson samt Tomas Eneroth – studieansvarig, partistyrelsen.

- Det finns en längtan ute i landet för socialdemokratisk kulturpolitik. Det är därför hög tid att blåsa liv i den socialdemokratiska kulturdebatten och det kulturpolitiska program, partistyrelsen antog sommaren 2018. För oss socialdemokrater utgör kulturen en grundbult för demokratin, bildningen, sammanhållningen och tilliten i samhället. Jag ser verkligen fram emot att få träffa och utbyta idéer med våra engagerade lokala kulturpolitiker på vår första nationella kulturträff, säger Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson.

I samband med Kulturmöte Syd, kommer socialdemokraternas kulturpolitiska riksdagsledamöter även träffa och samtala med kulturutövare och civilsamhället. Det sker på fredagen 6 mars och består av ett heldagsprogram med verksamhetsbesök hos bland annat Sweden Rock och hembygdsföreningar i regionen. Klicka här för mer information om fredagens program. Pdf, 189.9 kB.

- I tider av ett djupt polariserande samhällsklimat viker vi socialdemokrater inte en tum från våra demokratiska kärnvärden. Vi kommer alltid stå upp för yttrandefriheten och den fria konsten. Att få möta och lyssna in kulturutövare i hela Sverige är en viktig del i det arbetet, säger Lawen Redar.


Uppdaterades senaste: