Nyheter

 • Från Europaparlamentariker till statsråd – Johan Danielsson får nytt uppdrag

  Den 30 november utsågs vår kollega och vän Johan Danielsson till bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister i Magdalena Andersson regering. Den svenska socialdemokratiska delegationen i Europaparlamentet är oerhört stolta och glada över detta.
 • Ilan De Basso (S) – ny Europaparlamentariker

  Nu står det klart att Ilan De Basso (S) från Jönköping ersätter Johan Danielsson (S) som Europaparlamentariker. Ilan förväntas officiellt bli ledamot i Europaparlamentet innan årsskiftet.
 • Minimerad fossilgas i Europa

  - Med stigande energipriser är det viktigare än någonsin att vi får en stabil och sammankopplad energiinfrastruktur på plats i EU. Vi kan inte låta medborgarna vänta längre, under natten tog vi ett stort kliv framåt för ett fortsatt tryggt elnät i Europa där huvudfokus ligger på förnybart, säger Erik Bergkvist efter nattens förhandlingar om EU:s energiinfrastruktur.
 • Sök praktik hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet i Bryssel för hösten 2022

  Är du redo att få inblick i och bidra till Socialdemokraternas arbete i Europaparlamentet? Då är du välkommen att skicka in din ansökan för praktik hos oss i höst!
 • Europaparlamentariker Erik Bergkvist (S) söker en personlig assistent

  På grund av en synnedsättning behöver Erik Bergkvist anställa en personlig assistent som kan ledsaga honom under utövandet av sitt uppdrag som ledamot i Europaparlamentet.
 • S-ledamöterna i Europaparlamentet får nya utskott

  Nu är det klart med ledamöternas nya tilldelning av utskott i samband med att mandatperioden nått halvvägs, det beslutades under den pågående sessionen i Strasbourg i går kväll. För den svenska socialdemokratiska delegationen är det främst två ledamöter som berörs av rotationen, Erik Bergkvist och Ilan De Basso.