Gå till innehåll

Nyheter

 • Var med och se till att Österåkers kommun flaggar för mångfald och kärlek.

  Österåkers kommun saknar en regnbågsflagga och den styrande moderata majoriteten är inte intresserade av att köpa någon.Österåker saknar idag flaggpolicy och med bakgrund av det flaggar inte kommunen heller under internationella dagen mot homo- trans och bifobi!Vi vill såklart att Österåkers kommun som sin grannkommun Vallentuna ska ha möjlighet att flagga för att visa att kommunen står upp mot det hat som denna utsatta grupp får uppleva.Hjälp oss att möjliggör för flaggning med regnbågsflaggan i Österåkers kommun under den internationella dagen 17 maj.Eventuellt överskott skänks i kommunens namn till organisation som arbetar med HBTQI-personers rättigheter.
 • Ny simhall, ju förr ju bättre!

  Den styrande majoriteten i Österåker har nu meddelat att man har hittat en tilltänkt plats för en ny simhall i Åkersberga. Vi har under flera mandatperioder drivit frågan om ny simhall och de tre senaste åren har vi haft pengar till bygget av ny simhall i vårt budgetförslag.
 • Behöver vi uppmärksamma internationella kvinnodagen?

  Kvinnor och flickor skall ha samma rättigheter som män och pojkar, men så är det inte nu.
 • Den 27 januari 1945 befriades fångarna på Auschwitz, ett av nazisternas största koncentrations- och förintelseläger.

  Än idag så ser vi konspiratoriska miljöer där man antingen helt förnekar eller förminskar detta folkmord. De som har möjlighet att berätta om dessa fruktansvärda brott blir allt färre och färre.
 • Idag är det den internationella dagen mot kvinnlig könsstympning.

  I år riskerar cirka 4,3 miljoner flickor runt om i världen att utsättas för detta könsrelaterade våld. Övergreppet ger svår smärta, chock, svårigheter att kissa, blödningar och infektioner som i vissa fall orsakar dödsfall.