Gå till innehåll

Nyheter

 • Lägg inte ner KomVux i Norrtälje!

  Idag har styrets förslag om att lägga ned KomVux i Norrtälje diskuterats i Utbildningsnämndens Arbetsutskott och där har Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet varit väldigt tydliga med alla de brister som finns i förslaget och därför valt att yrka på återremiss.
 • Rädda Färsna 4 H

  Närhet till natur är en av flera saker som gör vår kommun så fantastisk att leva och verka i. Däremot om man bor lite längre ifrån eller behöver tillgång till naturen lite mer än andra är Färsna 4H där för att hjälpa! Gården bidrar med positiv energi för hela kommunen. Därför vill vi Socialdemokrater hjälpa Färsna 4H ur krissituationen.
 • Budget 2024: Välfärden först

  Socialdemokraterna prioriterar i sitt budgetförslaget för 2024 förskolan, skolan och äldreomsorgen. Totalt innehåller budgeten 50 miljoner kr mer till välfärden än kommunens högerstyre.
 • 1 maj 2023

  En kylslagen 1 maj i Norrtälje och firandet i Norrtälje stad flyttade in i Folkets hus.
 • Fira 1 Maj i Folkets hus

  OBS! På grund av hot om regn kommer vi att vara i Folkets hus Norrtälje.
  Nu är det dags att fira 1 maj
 • Är du Socialdemokraternas nya politiska sekreterare i Norrtälje kommun?

  Vi söker en engagerad politisk sekreterare för att stödja vårt politiska arbete och socialdemokratisk valseger 2026!
 • Håll skolköken öppna på lovet!

  Det har varit en tuff vinter för många i vår kommun, precis som i hela Sverige. Det ekonomiska läget är akut och barnfamiljer, pensionärer och ensamhushåll pressas nu på ett sätt som vi inte har sett på länge.
 • Norrtälje Arbetarekommuns årsmöte 2023

  Lördagen den 25 mars höll Norrtälje Arbetarekommun sitt årsmöte, detta år i Långsjöskolans matsal i Rimbo. Årsmötet var välbesökt med nästan 60 medlemmar deltagande från hela kommunen. En ny ordförande valdes.
 • Mäns våld mot kvinnor måste upphöra

  Sätt stopp för mäns våld mot kvinnorI Sverige har vi förmånen att uppmärksamma internationella kvinnodagen i ett av världens mest jämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem. Varje dag utsätts flickor och kvinnor för trakasserier, våld och sexualbrott, oftast av en man som hon har eller har haft en relation med. Var tredje vecka dödas en kvinna av en man. Tusentals kvinnor och barn söker skydd på kvinnojourerna varje år. Vart tionde barn tvingas uppleva pappas våld mot mamma.
 • Budget 2023: Vi sätter skolan och äldreomsorgen först

  2023 står för dörren – och det är en orolig tid som väntar. Kriget i vårt närområde påverkar oss alla, inflationen är rekordhög och Sverige går mot en lågkonjunktur. Invånare och företag pressas av höga elpriser, dyra drivmedel och stigande räntor. I det läget lägger Socialdemokraterna i Norrtälje kommun ett budgetförslag med ett tydligt fokus:
 • Hanna Stymne Bratt ny ordförande i KSON

  Norrtäljepolitikern och Socialdemokraten Hanna Stymne Bratt är nyvald ordförande för Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg.
 • Statsministern besökte Norrtälje!

  Vilken fantastisk dag när statsminister Magdalena Andersson besökte oss i Norrtälje! Statsministern fick möta både pensionärsföreningar och ungdomsförbundare som hejade på statsministern inför valspurten.
 • Rädda pensionshöjningen!

  Pensionerna ska höjas, det handlar om respekt för de som byggt vårt land. Vi socialdemokrater har presenterat ett förslag om garantitillägg som skulle ge en halv miljon pensionärer 1 000 kronor mer i plånboken redan i höst. Totalt kommer en miljon pensionärer att få i genomsnitt 750 kronor mer i plånboken. I Norrtälje kommun kommer den socialdemokratiska regeringens förslag att ge 7899 pensionärer mer pengar i plånboken.
 • Fira 1 maj med oss!

  Efter pandemin får vi äntligen träffas och fira vår högtidsdag – första maj! Med oss kommer vi också ha Rysslands krig i Ukraina. Därför har vi i år två paroller på första maj: Sverige kan bättre och Alla folks frihet.
 • Sverige kan bättre och alla folks frihet!

  Årets första paroll, Sverige kan bättre , handlar i grunden om att stärka Sverige. Med samma enighet som under pandemin ska vi nu hantera de samhällsproblem som försvagar vårt land
 • Rusta Norrtälje sjukhus!

  Det är dags att rusta Norrtälje sjukhus för framtiden - Norrtäljeborna förtjänar ett modernt akutsjukhus.