Ensamstående mammor och socialekonomisk utsatthet

Varmt välkomna till en öppen föreläsning, panel samt dialog med temat "Ensamstående mödrar och ekonomisk utsatthet"

Luleå Socialdemokratiska kvinnoklubb vill bjuda in er till IOGT/NTO:s lokaler torsdagen den 27 april 18:00

Föreläser digitalt gör Tove Samzelius, lektor vid Institutionen för socialt arbete, Malmö Universitet. Tove är särskilt intresserad av barns och kvinnors levnadsvillkor och hur dessa formas genom ojämlika maktstrukturer och den välfärdspolitiska kontexten. Hon disputerade i december 2020 med en avhandling som fokuserar på ensamstående utrikesfödda mödrars upplevelser och erfarenheter av att leva i hemlöshet och fattigdom i Sverige. Avhandlingen tilldelades utmärkelsen Årets avhandling 2021 för att ha gett ett betydande bidrag till forskningen om fattigdom och utsatthet i det samtida Sverige.

Toves föreläsning fungerar som en inspiration för en efterföljande paneldiskussion och dialog kring situationen i Luleå. Hur ser det ut idag? Hur kan vi förvänta oss att det kommer se ut med stigande kostnader och ökad konkurrens om bostäder i ett växande Luleå? Vad görs och vad kan vi göra?

Deltar i panelen gör bl.a. Bodil Wennerbrandt Sevastik (S), ordf. socialnämnden Luleå kommun samt Kent Ögren (S), ordf. Lulebo samt diakon(er) från Luleå Domkyrko- och Nederluleå församlingar, Diakoni i Luleå.
Moderator: Lena Edenbrink (S)

Lättdryck och frukt serveras och evenemanget är kostnadsfritt!

Varmt välkomna!

 

ensamhetutanförskap
Ikon kalender

-

Ikon kartnål

IOGT-NTO:s lokaler i Luleå