NYHET

Viktiga etableringar för Kumla!

Under hösten har kommunen presentera stora etableringar för Kumla. Dessa etableringar är Vaxa, Solar och Vossloh.

Exempelbild

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson

”Kumla är en bra plats att bedriva företag på och det är så kul att fler och fler företag upptäcker det", säger Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson

Vaxa

Gruvan blir industrifastighet för livsmedelsbranschen! Det Isländska företaget Vaxa har nu börjat odla helt säsongsoberoende i gruvan i Kvarntorp. Denna etablering kommer erbjuda Kumlaborna arbetstillfällen- samt ekologiska och närodlade grönsaker året om!

"Det är så roligt att isländska Vaxa har valt Kumla och gruvan för sin etablering, självförsörjningsgraden av livsmedel måste öka i Sverige och en etablering som denna är ett helt rätt steg i detta arbete. Tillskottet av Vaxa ligger helt i linje med vår version om den gröna småstaden", säger Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson.

 

Solar

Ny etablering som ger Kumla över 200 nya arbetstillfällen!

Nu står det äntligen klart att Solar Sverige bygger nytt logistikcenter i området södra Via i Kumla. Det nya logistikcentret kommer att byggas med en tydlig hållbarhetsvision med hänsyn till den biologiska mångfalden i närområdet. Byggnaden kommer bland annat att vara självförsörjande genom solenergi, samt utrustad med LED-lampor!

”Det är med stolthet som vi välkomnar Solar till Kumla med deras nya logistikcenter. Etableringen i Kumla kommer fortsätta att stärka Kumla och Örebroregionen som Sveriges logistiknav, förutom en stor ekonomisk satsning från Solar välkomnar vi självklart 200 nya arbetstillfällen i kommunen”, säger Andreas Brorsson kommunstyrelsens ordförande.

Solar beräknas tas i drift under 2026 och kommer även att utgöra navet för Solar Sveriges distribution.

 

Vossloh

Ännu en stor etablering i Kumla!

Nu är det klart att företaget Vossloh Nordic Switch systems AB flyttar till Kumla! Företaget är idag ett av världens ledande företag inom tillverkning av spårväxlar och spårteknik till järnvägen. Idag arbetar ca ett 50-tal personer på företaget, men de vill på sikt växa och öka kapaciteten- vilket kommer bidra till fler arbetstillfällen i kommunen!

”Kumla är en bra plats att bedriva företag på och det är så kul att fler och fler företag upptäcker det. Därför är vi riktigt glada att Vossloh väljer Kumla för sin jättesatsning! Ett nytt ekosystem för järnväg växer fram i Kumla och Hallsberg i form av Railcenter. Vi vill vara en del av detta och arbeta för nya synergier och tillväxt”, säger Andreas Brorsson kommunstyrelsen ordförande