NYHET

Valberedningen presenterade sitt förslag till riksdagslista

Valberedningen för Socialdemokraterna i Jönköpings län har presenterat sitt förslag till riksdagslista. Valberedningen består av Sten-Åke Karlsson, Ordförande, Göte Wahlström, Annika Nordin, Berry Lilja, Marie Johansson, Håkan Rudmark, Lindha Hjelm och Mikael Stenqvist. Valberedningen är enig i sitt förslag till valkonferensen.

Den nya riksdagslistan innehåller två nya toppnamn tillsammans med nuvarande erfarna riksdagsledamöter.

– Som första namn har valberedningen placerat Carina Ödebrink, Vaggeryd. Carina Ödebrink är i dag partidistriktets ordförande, riksdagsledamot och ersättare i partistyrelsen. Carina Ödebrink är orädd och tydlig i sina politiska värderingar, kommenterare Sten Åke Karlsson, ordförande i valberedningen.

Nytt andra namn

Som nytt andra namn föreslås Ilan De Basso, Jönköping.

– Ilan De Basso har varit kommunalråd i Jönköpings kommun sedan 2010. Han är ordförande i Jönköpings arbetarekommun, vice ordförande i partidistriktet och ledamot i partistyrelsen. Ilan De Basso är trygg och stark i sina värderingar, säger Karlsson.

Tredje namn på listan är Johanna Haraldsson, Vetlanda.

– Johanna har sin bakgrund inom industrin och varit fackligt aktiv inom IF Metall. Hon har även varit kommunpolitiker och kom in i riksdagen 2014. Johanna Haraldsson är också ordförande för Ädelfors folkhögskola. Johanna är rak och tydlig i sin kommunikation som vågar ställa de svåra frågorna och driva på, säger Karlsson.

"Hunnit med mycket"

Som nytt fjärde namn föreslås Niklas Sigvardsson.

– Niklas Sigvardsson har trots sin unga ålder (30) redan hunnit med mycket. Han är i dag 1:e vice ordförande Stadsbyggnadsnämnden i Jönköping. Ordförande för Destination Jönköping, ledamot i kommunfullmäktige i Jönköping och kassör i Jönköpings arbetarekommun. Med Niklas Sigvardsson får vi en kunnig och trygg företrädare, säger Karlsson.

Niklas jobbar till vardags som lärare på Sandagymnasiet i Jönköping.

Valberedningens förslag kommer slutgiltigt fastställas på valkonferens den 27 november.

Partidistriktet