NYHET

Här är våra kommunalråd!

Med anledning av det starka valresultat så kommer vi denna mandatperiod att ha fem stycken kommunalråd. Nu är det klart vilka det blir.

Jonas Attenius väntas bli kommunstyrelsens ordförande efter årsskiftet. Våra fyra övriga kommunalråd, samt deras ansvar i kommunstyrelsen, blir:

  • Viktoria Tryggvadottir Rolka: Skol- och utbildningsfrågor.
  • Blerta Hoti: Barn- och kulturfrågor.
  • Marina Johansson: Äldrefrågor, omsorgsfrågor, vårdfrågor.
  • Johannes Hulter: Stadsbyggnadsfrågor.

Jonas kommenterar: "Det är med stor ödmjukhet jag tar på mig rollen som kommunstyrelsens ordförande i en tid då Göteborg står inför stora prövningar, men jag gör det inte ensam utan jag har världens bästa parti och ett lag av starka politiker runt mig. Tillsammans ska vi vända varje sten för att bryta segregationen, pressa tillbaka det grova våldet, snabba på den gröna omställningen och skydda välfärden i den ekonomiska krisen."

Viktoria, Blerta och Marina är kommunalråd även sedan tidigare. Ny i kommunalrådsgänget blir Johannes Hulter som för närvarande är stabschef för Socialdemokraterna i Göteborgs stadshus. Vi passade på att ställa några frågor till honom!

Johannes Hulter (S), blivande kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor.

Berätta, vem är du?

Jag är inflyttad göteborgare sedan 1996. Stolt pappa till två fina barn. Gick med i partiet 2006 och har varit aktiv i flera olika föreningar men framförallt i Linnéstadens och Tjänstemännens s-föreningar. Arbetade tidigare på Medicinhistoriska museet men är sedan flera år politisk sekreterare åt Socialdemokraterna i kommunstyrelsen i Göteborg. Engagerad i stadsbyggnadsfrågor och har tidigare varit partiets gruppledare och förste vice ordförande i Byggnadsnämnden.

Vad ska du arbeta med för frågor?

Mitt ansvarsområde blir framförallt stadsbyggnadsfrågor och bostadspolitik.

Säg en sak du vill uppnå under kommande mandatperiod.

Göteborg ska få fler vackra och levande stadskvarter med många allmännyttiga hyresrätter.