Kulturarbetarna: Fotograf Elisabeth Ohlson + årsmöte

Kulturarbetarna har den stora glädjen att ha den fantastiska och omtalade fotografen Elisabeth Ohlson som gäst! Hon är bland annat känd för sina utställningar ”Ecce Homo” och nu senast ”Vi som arbetar med våra kroppar” som Kulturarbetarna dessutom besökte.

Vi börjar med vårt årsmöte kl 18.00 (kallelse och handlingar har gått ut till medlemmar) Sen kommer Elisabeth vid cirka 19.15 för sin föreläsning. Varmt välkomna!

Anmälan görs till: kagkar47@gmail.com

När? Måndag 27 februari kl 18.00
Var? Kvinnofolkhögskolan, ingång Masthuggstorget

Elisabeth Ohlson är född 1961 och hennes konstnärliga genombrott skedde med fotoutställningen ’Ecce Homo’ 1998. Den visade Jesus i sällskap med hbtq-personer och väckte mycket starka känslor. ’Ecce Homo’ turnerade i Sverige och i Europa under två år. På många platser förekom demonstrationer. I sitt konstnärskap arbetar Elisabeth oftast med en dokumentär tradition i botten. Elisabeths stora inspirationskälla finns i gamla bibliska målningar av Caravaggio och Artemesia Gentileschis. Dessa barockens mästare inspirerade till utställningen ’In Hate We Trust’ från 2007. Att synliggöra orättvisor och när något är fel för den enskilda människan går som en röd tråd genom Ohlsons bilder. Hennes utställning ’Vi som arbetar med våra kroppar’ sågs under 2022 i Frölunda Kulturhus.

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Kvinnofolkhögskolan Göteborg