NYHET

Årets Anna Lindhprisceremoni 2021

Olga Persson fick ta emot årets Anna Lindhpris

Årets prisceremoni inleddes med välkomsthälsning av ordförande Lena Hjelm-Wallén. Olga Persson fick ta emot sitt pris, ett fint diplom framtaget av konstnär Catha Andersson, samt en blombukett. Prissumman som Olga Persson får är 50 000 kronor.
På scenen intervjuades styrelseledamot tillika utrikesminister Ann Linde om bland annat regeringens syn på hur vi kan stärka arbetet mot mäns väld mot kvinnor och barn.
Efter ett musikstycke framfört av sångerskan Kristin Amparo ackompanjerad av pianisten John Runefelt, tog panelsamtal med årets tema med arbete mot mäns väld mot kvinnor och barn vid. Panelen bestod av pristagaren Olga Persson, s-kvinnors nyligen frånträdda ordförande Carina Ohlsson, polisinspektören Markus Antonsson och forskaren och professorn vid Stockholms universitet Lucas Gottzén. Moderator var styrelseledamoten Ellinor Eriksson.

Kvällen avslutades med lite mingel.

Paneldiskussion